Huh, miten aika rientää! Edellisen kirjoituksen jälkeen elämä on ollut aikamoista haipakkaa. Kävin pikareissulla Suomessa (viikonloppu hujahti ohi hetkessä). Siellä oli enemmän lunta kuin täällä. Ja paljon harmaampaa. Tartossa on jo täysi kevät. Viime viikon vesisateet kannustivat puistot viheriöimään. Tiistaina kävimme porukalla (kahdeksan ihmistä ja neljä koiraa) kevään ensimmäisillä nuolujäätelöillä keskustassa. Istuimme nurmikolla, nautimme auringosta ja jäätelöstä ja nauroimme ihmisille, jotka ihmettelivät meidän "koiranäyttelyämme" (täällä valtaosa koirista toimittaa pihavahdin virkaa, eikä niitä todellakaan raahata ihmisten ilmoille keskustan puistoihin). Kissa aloitti ensimmäisen kiimansa lisääntyneen valon innoittamana, ja pissittyään kämppiksen chapseihin, kaverin takkiin, kämppiksen sänkyyn ja modeemiin se joutui toistaiseksi evakkoon kylppäriin. Koirani kävi sterilisaatioleikkauksessa keskiviikkona yliopiston klinikalla. Leikkaus meni hyvin, haava paranee nätisti ja operaation hintakin oli huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Yritän saada vielä kissanikin leikkuutettavaksi kevään aikana ennen Suomeen lähtöä.

Suomen yliopistoissa kirjoitellaan näihin aikoihin viimeisiä tenttejä. Meillä tahti vain kiihtyy loppua kohti. Minulla ei ole edes rästissä kuin yksi anatomian välikoe, ja silti edessä on epävirallisen laskutoimituksen mukaan 13 välikoetta ja isompaa tenttiä ennen kesälaitumille kirmaamista. Ja aikaa tähän rysäykseen on varattu vain vähän reilu 5 viikkoa. Toivottavasti tentit menevät ensi yrittämällä läpi, sillä heti kesäkuun alussa pitäisi olla jo aloittelemassa kesätyörupeamaa Jyväskylässä.

Päivät kuluvat tehokkaasti luennoilla ja kotona kirjojen ääressä. Luppohetkinä olen opettanut kämppikselle villasukan neulomisen, ja nyt tuore martta paahtaa jo kolmatta sukkaa. Minäkin pyöräytin yhdet villasukat välipalana villapaidan neulomisen lomassa. Lankakaupasta löytyi ihanaa keväänväristä lankaa, joka muotoutui kotona ranskalaisella kantapäällä varustetuiksi Strawberry Field -pitsisukiksi. Jemmassa on myös bambu-puuvillalankaa odottamassa kesäkassiksi virkkautumistaan.

1478273.jpg
(Taustalla näkyvä tuhkakuppi on vierasvara. Me emme moisia paheita harrasta.)

Liikunta on jäänyt vähän vähemmälle opiskelukiireiden takia. Kunhan koiran leikkaushaava umpeutuu, alan taas käydä juoksulenkeillä. Eilen kävin ratsastamassa muutaman viikon tauon jälkeen ja avasin jälleen putoamistilaston. Pieni kommunikaatiokatkos ponin kanssa johti siihen, että minä jatkoin suuntaa esteen jälkeen vasemmalle ja poni oikealle. Onneksi pystyin roikkumaan ponin kaulassa niin pitkään, että vauhtia ei ollut enää kauheasti, enkä siten sinkoutunut päin kentän aitaa, vaan tupsahdin kevyesti kenttään.

Opiskelijarientoja olisi tarjolla enemmän kuin laki sallii. Tänä viikonloppuna oli tarkoitus olla ihan kiltisti kotioloissa, mutta kaksi kurssikaveria järjestikin tuparit. Selvisin ajoissa kotiin sen ansiosta, että kämppiksen piti lähteä aamuseitsemäksi navettapraksaan. Tänä iltana pidämme tyttöjen kanssa leffaillan. Tapahtumassa on lökäpöksypakko ja tarjoilu sisältää mm. jäätelöannoksia. Iltaa odotellessa aion lukea anatomiaa ja toivottavasti myös vähän genetiikkaa.