Eestiläiset eläinlääketieteenopiskelijat ovat viimein, Suolten innoittamana, polkaisseet pystyyn oman ainejärjestön. Tämänhetkinen pääjehu kävi pitämässä meille pienen palopuheen ennen anatomian luennon alkua, ja pudotti samalla melkoisen pommin. Maaülikoolin nykyinen rehtori on sitä mieltä, että yliopiston opettajamäärää tulee vähentää ja sen myötä myös sisäänotettavien opiskelijoiden määrää jouduttaisiin laskemaan. Toisin kuin edellinen rehtori, nykyinen ei pidä kansainvälisyyttä kovinkaan tärkeänä ja olisi mielellään rajoittamassa suomalaiskiintiötä. Lisäksi tulevaisuudessa voi käydä niin, että Virossa ei voi enää opiskella eläinlääketieteen lisensiaatiksi (eli eläinlääkäriksi), vaan koulutuksesta tehdään kolmivuotinen ja jonkinlaiseen alempaan tutkintoon tähtäävä. Saa nähdä, miten tässä vielä käy. Tuskinpa meitä sentään potkaistaan ulos kesken opintojen, ja jos niin kävisikin, uskon että Suomen Eläinlääkäriliitolla olisi asiaan jotain sanottavaa. Suomella ei ole varaa menettää 25 ilmaista kandia sen vuoksi, että jatko-opintopaikkaa ei ole. Voisi Suomen puolellakin ruveta löytymään rahoitusta opiskelupaikkojen lisäämiseksi Helsingissä...

Politiikkaa harrastetaan myös kotimaan puolella. Jonkinlainen lähetystö (ilmeisesti Tallinnan suomalaisia opiskelijoita) on käyny liikenneministerin juttusilla taannoisen VR-episodin tiimoilta. Asiaa on luvattu selvittää.

Tämän viikon lopulla pääsemme siivoilemaan uutta kämppää, ja pikkuhiljaa myös muuttopuuhiin. Nykyisellä vuokraisännälläni meinasi tulla hätä käteen, kun kuuli että olen lähdössä. Hän oli jopa valmis alentamaan vuokraa - ei sentään niin paljon, että olisi tarjouksellaan voittanut kimppa-asumisen kustannukset. Kurssikaverini neuvottelee parhaillaan omistajan kanssa sopimusehdoista. Olisi lottovoitto saada tähän kämppään jatkaja mahdollisimman pian, säästyisin ainakin parin kuukaudn kommunaalimaksuilta.

Kävin tänä aamuna korotustentissä testaamassa uudelleen tietojani siankasvatuksesta, tuloksena komea A. Nyt sitten ohjelmassa eteenpäin. Lähiviikoiksi riittää taas lukemista anatomian, genetiikan, histologian ja solubiologian välitenttien takia. Kyllä lukemista jaksaa, kunhan muistaa välillä liikkua. Nämä aurinkoiset kevätpäivät houkuttelevat onneksi lenkkipoluille paljon paremmin kuin sadekeli.

Palailen jälleen kirjojen pariin. Kevätterveiset Suomeen!


P.S. Olen ottanut käyttöön sähköpostiosoitteen blogin lukijoiden yhteydenottoja varten. Osoite löytyy yläoikealta.

P.P.S. Vanha sivupohjani katosi, ja tilalla on nyt uusi ja uhkeampi. Nauttikaa!