Aamulla varhain raahauduin lenkille. Oli harmaata ja liukasta. Viime viikon kirkkaansiniset pakkaspäivät jäivät unholaan, kun köpöttelin loskapaskassa läpimärissä lenkkareissani. Koeta nyt siinä sitten hölkätä! Koirakin olisi ollut ollut valmis painumaan suorinta tietä takaisin kotisohvalle.

Sitten se tapahtui. Turun ja Soolan risteyksessä kuulin talitiaisen varovaisen laulun. Kevät!

Kun tunnin päästä lähdin kouluun, pilvet rakoilivat jo. Siellä täällä pilkotti taivas. Lämpötila pari astetta plussan puolella, pääsin ulkoiluttamaan uutta toppaliiviäni - varta vasten kevääksi ostettua.

Luennot sujuivat joutuisasti. Sain kyydin keskustaan ja kävin Vanemuise kontserdimajan lippukassassa. Huhtikuun 16. päivä Tartossa esiintyy Vokaalansambel Rajaton (Soome) ja minulla on lippu!

Kotimatkalla kävin vielä heräteostoksilla kengaskaupassa. Löysin superhienot napit lähipäivinä valmistuvaan villatakkiini. Kunhan kelit lämpenevät, vaihdan toppatakin uuten, hienoon neuleeseen.

Tänä lukukautena aion olla reipas. Luen ahkerasti patoanatomiaa, vet. immunologiaa, etologiaa, ruokintaa, patofysiologiaa, fysiologiaa, mikrobiologiaa, urheilufysiologiaa ja ympäristöterveyttä. Olen nuori, rohkea ja katson eteenpäin. Odotan kesää: teen ensin kuukauden navettaharjoittelun ja sen jälkeen jotain muuta - aika näyttää, mitä.

Mutta nyt. Päivät pitenevät. Valo lisääntyy. Palmu olohuoneen ikkunalla puskee uutta lehteä ja odottaa maaliskuista mullanvaihtoa. Eilen siivosin huoneeni ja soittelin pianoa. Olen õnnelik.

Kevät!