Mikä on tämä outo valoilmiö, joka ilmestyi taivaalle viimeviikkoisen takatalven jälkeen? Se kutisti lumikasoja, innosti linnut laulamaan ja ennen kaikkea valoi ihmisiin uskoa siitä, ettei tämä loskakausi jatku loputtomiin...

1426155.jpg

Auringon ilmaantuminen saattaa myös aiheuttaa pakonomaista tarvetta shoppailla esimerkiksi uusia kenkiä viimeisistä alennuseristä:

1426157.jpg

Sellaista sattuu. Ja pakkohan se on ostaa, kun kerran halvalla saa. Ihan laadukkaita kenkiä vieläpä.

Mitähän muuta kerrottavaa tässä olisi... Viikonloppu meni jälleen kerran yhdessä hujauksessa, tuli lekoteltua (nyt kun on olohuonekin siihen tarkoitukseen), neulottua (kietaisuneule on hihoja vaille valmis), vahdattua tv:tä (Animal Planet rulettaa!), juhlittua kurssikaverin synttäreitä (varsin railakasti) ja ehkä jossain välissä vähän luettuakin. Paluu arkeen oli ehkä hieman tyly.

Viime viikolla debytoin koirani kanssa agilitykisoissa, epävirallisessa alkeisluokassa. Oli tosi hauskaa! Luulenpa, että meidän on ihan pakko päästä kesällä möllikisoihin Suomessa.

Tänä aamuna olin yksin kotona, kun kämppikset olivat lähteneet luennolle. Yhtäkkiä ovikello soi ja Eesti Energian miehet ilmoittivat katkaisevansa meiltä sähköt maksamattomien laskujen takia. Niin he myös tekivät sen kummempia säälittelemättä ja häipyivät matkoihinsa kehottaen ottamaan yhteyttä asunnon omistajaan. Puhelinrumbaa ja reilua tuntia myöhemmin herrat luikkivat takaisin ja kytkivät virrat takaisin. Järjestelmässä oli kuulemma ollut virhe, ja perjantaina maksettu maksu ei ollut kirjautunut tietoihin. Laskeskelimme kämppisten kanssa, että kyseessä on ehkä tammikuun lasku. Koska me muutimme vasta maaliskuun alussa, ei meillä luonnollisesti ole osaa eikä arpaa tässä kuviossa. Saammepahan jännitystä elämään, kun odottelemme vielä ainakin ensi kuun vaihteeseen, onko omistaja suvainnut maksaa laskunsa ajallaan täällä asuessaan...

Loppuviikosta kokka kohti Suomea. Suuntana kaverin häät. Samalla saan taas päivitettyä matkavakuutuksen loppukevääksi (Suomen puolella täytyy käväistä vähintään kolmen kuukauden välein, jotta vakuutus pysyy voimassa). Sitä ennen pitäisi tsempata vielä linnunkasvatusta ja anatomiaa. Kontaktiopetusta on jäljellä enää vähän reilu kuukausi, sitten vain muutama tentti ja ansaitulle kesälomalle. Kesätyöt ovat vielä vähän hakusassa, mutta eiköhän kaikki järjesty. Vanhaan vakipaikkaani olisi jalka oven välissä, mutta sieltä ei ole työtä tarjolla kuin kahdeksi kuukaudeksi. Katsellaan, löytyykö jostain pidempi pesti.

Nyt pitänee painua pehkuihin.