Raatihuoneentorille pystytettiin eilen valtava joulukuusi. Tartto on marraskuun aikana pukeutunut vaivihkaa mitä erilaisimpiin jouluvaloihin. Viime yönä satoi taas pitkästä aikaa kunnolla lunta. Pitkän pimeän kauden jälkeen kaupungin tunnelma on muuttumassa ihanan talviseksi. Odotan jo innolla joulukuun puolivälissä pidettäviä joulumarkkinoita.

Koulua on vielä kaksi ja puoli viikkoa. Siinä ajassa täytyisi suorittaa yhdeksän tenttiä, palauttaa muutama kirjallinen työ ja käydä tekemässä kolmen päivän navettapraksa. Motivaatiota riittäisi ainoastaan "oikeisiin" aineisiin. Kaiken muun kiireen keskellä turha pikkutentit ärsyttävät. Tammikuun tenttipäiviä ei ole vieläkään lyöty lukkoon, ja ajatus pitkästä ja rentouttavasta joululomasta on väkisinkin kaikkoamassa jonnekin kirjapinojen taakse...

Muutoin elämä on täällä aika mallillaan. Koira on toipunut hyvin taannoisesta koettelemuksestaan ja kävimme viime viikonloppuna jo agilityssäkin. Pyykkikoneasia on ehkä ratkeamassa minun edukseni, jos rappukäytävässä liki viikon nököttänyt pesukone saadaan joskus asennettua kämppääni (ei sille kyllä olisi oikeasti tilaa kylppärissä, mutta en aio valittaa, jos se vielä toimiikin). Isoin ongelma asiassa varmaan on valmiiden putkiliitäntöjen puuttuminen - muuten olisin varmaan jo kiukuspäissäni marssinut lähimpään kodinkoneliikkeeseen ostamaan oman pyykkikoneen.   

Tällä viikolla oli taas ihana ratsastustunti. Joskus vielä hankin oman hevosen. Sitten aikuisena.