Hyviä "munapyhiä" kaikille lukijoille! Pääsiäisen virallinen nimi täällä on ylösnousemuksen päivä, mutta puhekielessä puhutaan ytimekkäästi munapyhistä. Valtaosa kurssikavereista kaikkosi Suomeen pääsiäisenviettoon, me jäljelle jääneet yhdistimme voimamme ja pyöräytimme lauantai-iltana kunnon pääsiäisaterian. Tarjolla oli mm. viiriäisenmunasalaattia, lammasta Mannerheimin tapaan sekä kahta erilaista juustokakkua. Hyvin maistui.

Lauantaina aamupäivällä kävimme Tartu Koduta Loomade Varjupaikis eli koiratarhalla. Meillä oli viemisinä reilut 10 kg koiran kuivamuonaa, joka jäi jäljelle kurssikaverin Suomeen lähteneeltä koiralta. Ovella meidät tutustutettiin tarhan sääntöihin ja allekirjoitimme sitoumuksen noudattaa niitä. Tarhalla oli sillä hetkellä 25 koiraa ja 13 kissaa. Vietimme pitkän tovin rapsutellen koiria, joista valtaosa suorastaan janosi ihmisen läheisyyttä. Tarhan oltavat eivät ole mitään kaunista katseltavaa, mutta ainakin koirat saavat säännöllisesti ruokaa. Monesta koirasta saisi varmasti vielä ihan hyvän kaverin, jos niille annettaisiin tilaisuus. Toivottomat tapaukset päätyvät luultavasti ennemmin tai myöhemmin meille opetusmateriaaliksi. Tarhalla saisi käydä vapaaehtoistyössä harjaamassa ja juoksuttamassa koiria ja hellittelemässä kissoja. Jos loppukevät ei ole koulun puolesta kovin hektinen, luulen, että käymme kämppisten kanssa ainakin muutamaan otteeseen tarhalla töissä.

Tietokoneen DVD-asema osoittaa hajoamisen merkkejä. Kone on ollut jo kaksi kertaa takuuhuollossa saman vian takia. Täältä ulkomailta käsin on kyllä vähän hankalaa roudata konetta huoltoon. Saa nähdä, onko rakkine leviämässä lopullisesti...