Pohja:
himpun verran vajaa paketti ruisdigestive-keksejä
reilu turaus juoksevaa margariinia
Täyte:
4 dl kuohukermaa
400 g sitruunan makuista maitorahkaa
300 g vaniljan makuista maitorahkaa
100 g valkosuklaata
ripaus vaniljasokeria
hömpsäys sokeria
pari lusikallista mustaherukkahilloa
7 liivatelehteä
Päällinen:
vajaa purkki mustaherukkahilloa
luraus vettä
3 liivatelehteä
Murskaa keksit ja lisää rasva. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hellästi hämmentäen rahka ja sokerit. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita varovasti kerma-rahkaseokseen. Rutista liivatteet kuivaksi, liuota pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita huolellisesti ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Nosta kakku kylmään päällisen valmistuksen ajaksi.
Sekoita mustaherukkahilloon tilkka vettä ja lisää kiehuvaan veteen liuotetut liivatteet. Kääntele tasaiseksi. Kaada vuokaan täytteen päälle. Kääri vuoka huolellisesti talouskelmuun ja anna hyytyä viileässä yön yli.
Salakuljeta kakku seuraavana aamuna syntymäpäiväsankarin jääkaappiin. Hykertele aamun luentojen ajan rikostovereidesi kanssa ja odota riemastunutta kiitosta päivänsankarilta. Ole tyytyväinen itseesi, kun saat kehuja maistuvasta kakusta, ja lupaa tehdä itsellesi samanlainen viikon kuluttua, kun herkuton helmikuu vaihtuu makeaksi maaliskuuksi.
Nauti kevätauringosta ja hyvistä seikkailuista täysin rinnoin. Vedä villaa ylle, jos viluttaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.