Rokotus- ja kyytiongelmien takia joululahjakissani joutui jäämään vielä Suomeen, kun palasin Tarttoon pari viikkoa sitten. Viime viikonloppuna kävin lopulta hakemassa pikkuisen Tallinnasta, jonne se matkusti isän kanssa junalla ja laivalla. Matka sujui ongelmitta; pikkuneiti istui tomerana kuljetuslaatikossaan katsellen ja kuulostellen tai veteli sikeitä kopan pohjalla. Täällä kotona koira osoittaa välillä mustasukkaisuusoireita, mutta osallistuu silti mielellään uuden pikkusiskon kotiuttamiseen kuonolla töykkien, jodlaten ja hippaa leikkien.

Ensimmäinen vuorokausi meni tosi rauhallisesti, mutta viime yönä kissa alkoi jo touhuta enemmän: kaiveli kukkapurkista multaa pitkin ikkunalautaa, levitteli kissanhiekkaa lattioille ja tyhjensi koiran ruokakuppia parempiin suihin. Ei ihme, että se ehti jo Suomessa saada lisänimen Terroristi. Vaan on se silti aika herttainen olento. Se nauttii toden teolla paijaamisesta ja kehrää valtaisalla volyymillä silkasta mielihyvästä saadessaan köllötellä sohvalla minun tai koiran vieressä.

Opinnot rullaavat hiljalleen käyntiin. Päätin hetken mielijohteesta pyrkiä korottamaan fysiikan arvosanaa perjantaina ja sainkin sen nostettua E:stä B:hen. Ei paha. Huomenna on eläinlääketieteen kehityshistorian suullinen uusintatentti, jossa joudun uusimaan neljästä koekysymyksestä kaksi. Koko tentin läpäisi ainoastaan neljä ihmistä vuosikurssin liki 70:stä (ja heistäkin luultavasti ainakin kaksi lunttasi).

Tänään laskimme eriloomakasvatusen praksassa sianlihan tuotantoon tarvittavia eläinmääriä ja genetiikassa askaroitiin DNA- ja mRNA-triplettien kanssa. Uusi lukujärjestys tuntuu mukavan monipuoliselta.

Eilen leivoimme kaveriporukalla laskiaispullia. Sen vastapainoksi pitäisi nyt sitten taas lähteä jumppaan tai salille. Jumppatuntien lukujärjestys tosin vaihtui nyt kevätlukukauden alkaessa, ja täytyy ruveta uudestaan etsimään mukavia tunteja.

Asunnonvaihto saattaa olla tulossa ajankohtaiseksi aiemmin kuin alunperin ajattelin. Kurssikaveri on ehkä luopumassa ihanasta kolmiostaan, ja saattaisin toisen kurssikaverin kanssa muuttaa siihen. Asunnon sijainti olisi loistava sekä koulumatkan että lenkkipolkujen kannalta ja vuokrataso sopiva. Saa nähdä, miten meidän käy. Hyvällä tuurilla pääsisimme muuttopuuhiin huhtikuussa. Siitä lisää tuonnempana. Nyt historiaa lukemaan.

P.S. Aurinko paistoi tänään! Kevät tulee ehkä sittenkin :)