Tänä aamuna tuntui, etten kertakaikkiaan pääse ylös sängystä. Torstain pumppitunnilla käytin ensimmäistä kertaa suurempia 2,5 kilon painoja. Eilen vaikutuksen huomasi vain lievinä tuntemuksina hauiksissa ja rintalihaksissa. Eilinen ratsastustunti tehosi sitten kaikkiin muihinkin lihaksiin. Kädet, selkä ja jalat ovat jäykät ja kipeät. Mutta olenpahan lähempänä tavoitehousujani kuin kuukausi sitten!

Lähdimme eilen kokeilemaan toista ratsastustallia, joka sijaitsee lähempänä kuin edellinen, ja joka on myös bussiyhteyksien päässä. Vanhemmat opiskelijat ehtivät etukäteen keskiviikon saunaillassa pelotella elämäänsä kyllästyneistä tuntihevosista, mutta totuus näyttäisi olevan toinen. Nautimme tunnistamme täysin siemauksin. Hevoset olivat hyvinhoidettuja, virkeitä ja mukavia ratsastaa, opetus laadukasta ja tallin miljöö erittäin miellyttävä. Näyttää siltä, että ryhdymme jatkossa käymään tässä uudessa paikassa.

Viikon toinen hyvä uutinen liittyy asuntoasioiin. Allekirjoitimme lopulta eilen vuokrasopimuksen havittelemaamme saunalliseen neliöön. Kämppä on meidän maaliskun alusta lähtien. Minä muutan luultavasti vasta huhtikuun alussa, jotta vältyn maksamasta vuokraa kahdesta asunnosta yhtäaikaa. Kuten eräs virolainen kurssikaverimme jo ehti epäillä, toista vuokraajaehdokasta tuskin oli olemassakaan. Tämä viivytystaktiikka oli luultavasti ainoastaan yritys pumpata meiltä mahdollisimman paljon rahaa. Pitkäjänteisyys kannatti. Ei koskaan kannata luovuttaa liian aikaisin.

Keskiviikkona pääsimme anatomian praksoissa asiaan. Leikeltäväksi saimme kaksi hevosenjalkaa, yhden kissan ja kaksi koiraa. Viimeiset kolme ovat peräisin Tarton koiratarhalta; entisiä lemmikkejä, joille ei lakisääteisen kahden viikon aikana ole löytynyt omistajaa. Kolmen tunnin praksan aikana irrotimme varovasti nahan ja ihonalaisen rasvakudoksen, jotta pienimmätkin pinnallliset lihakset säilyisivät ehjinä, avasimme vatsa- ja rintaontelon ja poistimme sisäelimet. Lopuksi preparaatit pakattiin kylmiöön odottamaan seuraavaa viikkoa ja työvälineet ja -tilat puhdistettiin. Kukaan ei pyörtynyt.

Tämän päivän missio on lukea anatomiaa, hankkia sukkahousut ja osallistua illalla Suolten 6-vuotisjuhlaan Saksa Instituutin tiloissa. Buffet-pöytä on tilattu kahvila-ravintola Werneristä, josta saa kaupungin parhaat leivokset, eikä ruokaankaan ole tarvinnut vielä pettyä. Myöhäisemmän illan jatkoille on tulossa porukkaa myös lääkiksen ynnä muiden oppilaitosten puolelta. Mukavaa päästä taas tapaamaan uusia naamoja.

Huomenna voisi yrittää selviytyä jumppatunnille. Spordihooneella on tästä viikosta alkaen tarjolla arki-iltojen lisäksi myös aamupäivä- ja viikonlopputunteja. Tiistaina olisi tarkoitus mennä kokeilemaan vesispinningiä. Kaveritkin alkavat pikkuhiljaa innostua mukaan jumppatunneille ja lenkille. Minun lenkkeilyni on tällä viikolla jäänyt vähiin koiran kipeän jalan takia, eikä kävelemään/juoksemaan viitsi lähteä ilman koiraa. Sehän olisi täyttä ajanhukkaa!

Aurinko paistaa ja pakkasta on huimat neljä astetta. Luntakin on hieman maassa. Olo tuntuu paljon energisemmältä, kun valon määrä lisääntyy. Ulkona voi hetkittäin tuntea, että aurinko lämmittääkin jo hieman. Tätä lisää! Aloinkin jo kyllästyä brittityyliseen harmaaseen, kostean kolottavaan säähän. Nyt siis reippaasti ylös ja ulos, shoppailupuuhiin!