Jee, vihdoinkin kiinteä nettiyhteys! Elionin miehet tulivat aamulla laittamaan talon verkkoyhteyksiä kuntoon. Sovimme omistajan kanssa aamulla, että tarkistan itse illalla, toimiiko netti, ja ilmoitan mahdollisista häiriöistä, sillä koiran mielenrauhan takia en halunnut vieraita miehiä asuntooni silloin, kun itse olen poissa. Ilmeisesti täällä on kuitenkin käynyt joku, sillä seinän nettipistorasia on käännetty toisin päin. Aika kummallista, ottaen huomioon sen, että vuokrasopimuksen mukaan omistajan täytyy aina pyytää lupa ja ilmoittaa tulostaan asunnossa käydessään... Pääasia on, että netti toimii ja pystyn vihdoin hoitamaan mm. verkkopankkiasiat kotona (suojaamattomassa langattomassa verkossa en halunnut niitä tehdä). Illalla saan luultavasti myös kauan kaivatun postilaatikon avaimen.

Eilen olin kuin olinkin ratsastamassa. Neljän hengen kimppataksi 15 km päähän maksoi vähän yli 10 e (opiskelijakortilla sai alennusta!). Takaisin pääsimme kavereiden siivellä. Ratsastin ihanan säpäkällä, minulle sopivan kokoisella harmaalla ponilla, jolla on kilpailtu 110 cm esteluokissa Suomessa! Ratsastuskoulun tuntihevoset ovat täällä hieman eri kaliiberia kuin Suomen kahdennettakymmenettä vuottaan kehää kiertävät puupökkelöt.

Päivän tärkein uutinen ja ilonaihe on kuitenkin se, että pääsin läpi molemmista anatomian tentin kahdesta suullisesta osiosta. Viikon päästä saamme kirjallisen osuuden tulokset, mutta uskon läpäisseeni senkin, jos en nyt aivan kirkkaasti (sanakirjan selaamiseen kuluneen ajan takia; en ehtinyt kirjoittaa aivan kaikkea), niin reilusti riman yli ainakin. Anatomiset suunnat ja tasot sekä selkärangan ja rintakehän luut ovat nyt virallisesti hallussa! Nyt voinkin sitten alkaa opiskella raajojen luita. Seuraava välitentti on nimittäin jo kolmen viikon kuluttua ja opittavia luita on tällä kertaa paljon enemmän. Hyväksi tekniikaksi osoittautui jo ensimmäiseen tenttiin valmistautuessa ajoissa aloittaminen, jatkuva kertaaminen ja hyvät yöunet ennen tenttiä :) (joo, myönnetään: lintsasin aamun tilastotieteen luennon, jotta ehdin nukkua paremmin ja lenkittää koiran kunnolla; eilinen ilta meni tallilla, joten olin lenkin koiralle velkaa ja kunnon yöunet puolestaan hektisen alkuviikon jälkeen itselleni). Suomalaisista arviolta viidennes ei päässyt molempia suullisia osioita läpi.

Nyt on koira ulkoilutettu ja ruokittu (nakkeja, kuivanappuloita, öljyä, maitohappobakteerijauhetta), joten voin palata sorvin ääreen. Huomiseksi täytyy viimeistellä kemian labratyökirja ja tehdä latinan läksyt. Viikonlopuksi riittää ainakin fysiikan laskuja ja anatomiaa. Biometrian itsenäisiä töitä voisi myös aloitella. Työtä on paljon, mutta pitkästä aikaa se on oikeasti mukavaa! Tuntuu, että pahin kielimuuri on jo ylitetty, eikä luennoilla tai läksyjen ääressä tarvitse vaipua epätoivon syövereihin. Täällä on kivaa, tänne jään!