Tämä viikko on ollut ylä- ja alamäkeä. Koira on tuonut elämään toivottua säännöllisyyttä: joka aamu olen herännyt kuudelta vajaan tunnin lenkille ja koulun jälkeen (tai pitkinä päivinä kesken päivän) taas uudestaan ulkoilemaan. Illat ovat kuluneet lähinnä anatomianopiskelun parissa. Anatomian proffa on aika ihana: varmaan ainoa tämänhetkisistä opettajistamme, jonka puherytmistä saa ulkomaalainenkin selvää. Hänellä on myös asenne kohdallaan. Valitettavasti jotkut opettajat tuntuvat olevan sitä mieltä, että suomalaiset ovat tyhmiä, kun eivät ymmärrä. Anatomiaa lukiessa unelma-amattiin opiskelu vähitellen konkretisoituu. Harmi, että siinä sivussa täytyy pakertaa myös vähemmän kiinnostavia kursseja.

Kemian opettaja on ollut yksi ikävimmistä tapauksista, mutta pikku hiljaa niilläkin luennoilla alkaa pysyä kärryillä. Tänään päästiin ensimmäistä kertaa labraan. Se oli melkoinen elämys. Yksinkertaisesta titraustehtävästä sai uskomattoman aikaavievän ja työlään, kun joutui käyttämään kivikautisia välineitä.Onneksi ei tarvinnut koskea kaasupolttimiin: jostain pöydän alta tulee kumiletkut, joiden päässä nököttää poltin. Letkut ovat hapristuneet melkein läpinäkyviksi. Pipettien pumpetit ovat samaa kaliiberia, ja toimivaa pipettiä saikin sitten oikein jonottaa. Byretin päässä on myös kumiletku, ja nesteen virtausta säädellään metallipuristimella. Fysiikan labroissa neuvostoaikaisen välineistön vielä jotenkin sietää, sillä työntömitat eivät käytössä paljon kulu, mutta botaniikan ja kemian laboratoriot eivät juuri houkuttele puoleensa. Kerrankin tuli ikävä takaisin lukioon tai edes Helsingin yliopistolle: asiallisiin työtiloihin ja kunnollisten välineiden ääreen.

Maanantaina on biologian välitentti. Sain kopion kurssimateriaalista vasta eilen, koska materiaali (80 sivua) piti tulostaa itse netistä ja harvalla suomalaisella on vielä omaa printteriä. Koululla ei myöskään ole tulostimia, ja nettikahvilassa tulosteiden hinnat ovat sitä luokkaa, ettei kirjojen printtaaminen juuri houkuttele. Kopioistakin saa maksaa ihan tarpeeksi.

Viikonlopuksi on siis tiedossa lukemista. Lauantaina olisi uusintayritys tulvan turmelemille fuksiaisille, mutta harva taitaa olla tulossa. Huomenna täytyy käydä rabies-rokotuksessa ja voisin harkita parin tunnin istuntoa anatomian labrassa (ei niitä nikamien ulokkeita kertakaikkiaan voi oppia kirjan kuvista). Lenkkeilen koiran kanssa, katson ehkä leffan, syön jotain hyvää, kerään voimia tulevalle viikolle. Maanantaina siis bilsan tentti, keskiviikkona anatomian ja torstaina kemian praktillinen koe. On se vaan hyvä, ettei ehdi tulla tylsää...

Ai niin, pääsin viimeviikkoisesta eestin tentistä kirkkaasti läpi. Arvostelu on hyväksytty-hylätty, mutta kirjainasteikolla tulos olisi ollut B (87% oikein). A jäi kolmen prosentin eli muutaman pikkuvirheen päähän. Luovasta kirjoitelmasta sain sentään 19/20 pistettä!