Tervehdys Tartosta! Meitä etelään talveksi lentäviä odotti hellivä helle, johon en ihan osannut varautua. Suurin osa kesävaatteista jäi nimittäin Suomeen. Pessimismi ei näköjään kannata.

Ensimmäiset päivät ovat kuluneet lähinnä kämppää järjestellessä ja pieniä käytännön asioita hoitaessa. Lukujärjestykset julkaistiin jälleen kerran vain muutamaa päivää ennen opintojen alkua. Tämä syksy vaikuttaa opintojen puolesta varsin tiiviiltä: lukkari pitää sisällään kymmentä eri oppiainetta, joista vain kaksi tuttuja viime keväältä. Tiedossa on siis virologiaa, patologista fysiologiaa, patologista anatomiaa, eläinterveydenhuoltoa, endokrinologiaa, siemennystä ja lisääntymisoppia, eläinten hyvinvointia ja eläinsuojelua, farmakologiaa, pieneläinten kliinistä ruokintaa sekä kliinis-laboratorista diagnostiikkaa. Ensimmäiset tenttipäivätkin sai jo merkata kalenteriin. Nämä ekat koulupäivät ovat onneksi olleet aika löysiä, sillä osa luennoista alkaa vasta ensi viikolla. Opiskelukuvioihin palaaminen ja lievä flunssanpoikanen ovat väsyttäneet sen verran tehokkaasti, että jopa kymmenen tunnin yöunien päälle on pitänyt nukkua päiväunet. Sallittakoon se, koska kohta siihen ei ole enää aikaa. Koulupäivät ovat pitkiä ja tiiviitä: jopa kahdeksasta kuuteen ilman hyppytunteja. Sen päälle kun hoitaa vielä kotitehtävät, kodinhoidon ja luonnollisesti karvaisten holhokkien ylläpidon, taitavat vuorokauden tunnit tulla täyteen.

Vaikka syksyn rankkuus vähän huolettaakin, aloittelen kolmatta lukuvuottani positiivisella mielellä. Onhan sitä sentään tähänkin saakka selvitty! Suunta eteen- ja ylöspäin, kohti uusia haasteita. Perästä kuuluu, stay tuned!