VR jaksaa ilahduttaa uutisillaan. Joulukuun alusta lähtien ulkomailla opiskelevat suomalaiset eivät ole enä olleet oikeutettuja VR:n opiskelija-alennukseen. Uudistus on järjetön. Selityksenä tarjotaan käytäntöjen yhtenäistämistä muiden Euroopan maiden kanssa. Samalla unohdetaan kuitenkin se, että Suomi on opiskelijalle poikkeuksellinen maa jo sosiaaliturvansa puolesta. Naurettavaksi asian tekee se, että VR mainostaa nettisivuillaan, kuinka se pyrkii ympäristöystävällisempään toimintaan. Ei tunnu kovin energiatehokkaalta toiminnalta pakottaa kotonaan käyviä ulkosuomalaisia lentomatkustajiksi. Riikasta lentää edullisesti ja nopeasti jo monelle paikkakunnalle Suomeen. Sadan prosentin hinnannousu junalipuissa panee ympäristötietoisenkin opiskelijan miettimään muita matkustusvaihtoehtoja.

Tarton suomalaiset lääketieteen opiskelijat Taslo ry ovat perustaneet nettiin addressin vastalauseeksi VR:n päätökseen. Vetoan kaikkiin tämän lukijoihin; laittakaa nimenne listaan tärkeän asian puolesta.

Lähetin VR:lle myös henkilökohtaista palautetta asiasta:

"Päätös opiskelija-alennuksen myöntämisestä vain Suomessa opiskeleville henkilöille on mielestäni erittäin epäreilu ulkomailla opiskelevia Suomen kansalaisia kohtaan. Esimerkiksi Virossa opiskelee paljon suomalaisia, jotka matkustavat Suomeen useita kertoja vuodessa. Nostamalla junalippujen hintoja VR kannustaa opiskelijoita matkustamaan Suomeen ja Suomessa esimerkiksi lentäen (halvempaa ja nopeampaa), mikä sotii pahasti vastaan VR:n tavoitetta "jatkossakin parantaa energiatehokkuutta ja pienentää päästöjä." Tasa-arvolakiin vetoaminen kuulostaa erityisen oudolta, kun kyseessä ovat useimmiten Suomen kansalaiset, joilla on vakituinen kotikunta ja -osoite Suomessa. Ulkomailla opiskelu tarkoittaa yleensä tilapäistä oleskelua ulkomailla. Kun näin ollen oikeus Suomen sosiaaliturvaan on voimassa, miksei siis oikeus opiskelija-alennukseen?"