Istun Tarton Kaubamajan nettikahvilassa ja ihmettelen ulkona lentäviä valtavia naakkaparvia. Sateinen ilma kirkastuu iltaa kohti. Puolen tunnin päästä menemme Raatihuoneentorille katsomaan elokuvia. Tartossa on tällä viikolla ulkoilmaelokuvafestivaalit. Joka ilta torilla näytetään ilmaiseksi muutama lyhytelokuva ja kaksi täyspitkää filmiä. Paikalle on roudattu valtava, puhallettava valkokangas ja aukion täydeltä tuoleja. tuntuu, että tässä kaupungissa tapahtuu koko ajan jotain! Kuulimme tänään Suomen-konsulaatin vierailullamme, että kaupungin kulttuurisuunnitelmiin kuuluu jonkin festivaalin järjestäminen joka kuukausi. Kun elouvafestarit loppuvat viikonloppuna, vuoro vaihtuu poikkitaiteelliseen avantgarde-kulttuuriin. Täällä on todella ymmärretty ilmaisen kulttuuritarjonnan merkitys kaupunkilaisille ja kaupungille itselleen. Täällä viihtyy mainiosti!

Huomenna on kielikurssin viimeinen päivä. Ensi viikolla testataan, mitä kurssista on jäänyt päähän. Jouluun mennessä pitäisi puhua jo sujuvaa viroa ja ymmärtää radiouutiset miltei sanasta sanaan. Tuntuu ihan mukavalta päästä jo aloittamaan "oikea" opiskelu. Huomenna menemme tutustumaan eläinlääketieteen laitokseen ja sen henkilökuntaan. Sieltä kiirehdin sitten keskustaan oankkiin ja kiinteistönvälitystoimistoon vuokrasopimusta allekirjoittamaan. Aivan niin, minulla on nyt oma asunto!

Pääsen todennäköisesti jo ensi viikon lopulla muuttamaan tuliterään yksiöön vanhankaupungin alueelle. Rauhallisen pikkukadun varrella olevaan vanhaan taloon remontoidaan sisältäpäin nykyaikainen asuintalo, jonka alakertaan on tulossa sauna! Seinänaapuriksi minulle tulee joku toinen suomalainen opiskelija. Tuntuu lottovoitolta päästä uuteen, ihanan avaraan asuntoon niin lähelle keskustaa ja toisaalta jokirannan lenkkipolkuja. Haen koirani Suomesta luultavasti parin viikon sisällä, kunhan olen saanut asunnon siivottua, sängyn hankittua ja tavarani muutettua asuntolasta kämpälle. Onneksi niin monella kurssikaverilla on täällä oam auto; saan varmasti jonkun auttamaan muuttokuorman kanssa.

Meidän suomalaisesta opiskelijaporukasta on muotoutumassa tiivis porukka, jossa läppä lentää ja nauru raikaa. Näiden ihmisten kanssa on kiva aloittaa opiskelu! Erilaiset taustat ovat rikkaus ja kirjavassa porukassa syntyy mielenkiintoisia keskusteluja löytökoiratoiminnan etiikasta kotieläinjalostukseen.