Aikamoista hulinaa on taas ollut, ja kaksi viikkoa on hujahtanut ohi vilauksessa. Nyt onneksi tahti ehkä hiukkasen rauhoittuu ja koulupäivät lyhenevät, kun saatiin heppakurssi alta pois. Tällä hetkellä lukujärjestyksessä on patologista anatomiaa (lähiviikkoina aloitetaan raadonavaukset), virologiaa, pieneläinten laboratoris-kliinistä diagnostiikkaa, parasitologiaa, elintarvikehygieniaa, kurssi nimeltä "veterinary public health" jolle en nyt keksi suomenkielistä vastinetta, sekä keinosiemennystä. Maaliskuussa lisäksi tulevat vielä epidemiologian ja kirurgian luennot.

Oppiaineet siis muuttuvat vähitellen kiinnostavammiksi, mutta työn määrä tuntuu silti olevan nousujohteinen käyrä. Onneksi pääsemme jo jonkin verran tekemään myös käytännön juttuja. Tällä viikolla harjoiteltiin hevosten ontumatutkimuksen tekoa ja lehmien tiineystarkastusta. Mukavaa vaihtelua tunkkaisessa luentosalissa istumiselle.

Ensimmäistä kertaa täällä opiskelun aikana tunsin lievää ällötystä, kun menimme ensimmäiselle parasitologian labratunnille. Luokan hyllyissä on suuria lasipurkkeja täynnä suolinkaisia ja muita matoja. Näiden samojen ihanuuksien sekä kaikenlaisten muiden loisten taksonomiaa eli luokittelua alamme vähitellen opetella. Harjoittelimme jo kissan ulostenäytteen tutkimista yhdellä monista metodeista. Sillä kertaa ei vielä löytynyt mitään. Parasitologian labratöissä on teoreettinen mahdollisuus saada loistartunta myös itselleen. Pitäisköhän alkaa syödä Axiluria yhdessä noiden karvalapsien kanssa? :D

Saatiin agilitykausi avattua, on ollut aivan mahtavaa. Olen nyt vakaasti päättänyt hommata kisalisenssin, niin että virallisiin kisoihin tässä nyt sitten tähdätään, hui!

Illat on menneet jumpassa ja muissa aktiviteeteissa. Nyt viikonlopun tullen olen ehtinyt vähän neulomaankin. Puikoilla on nyt unelmanpehmeää silkkivillaa ja monta projektia odottaa vuoroaan. Kun nyt edes vähän ehtisi neuloa tässä kevään mittaan, noin niinkuin meditaatiomielessä. :)

En ole jaksanut valokuvata oikein mitään, siispä ei kuvamateriaalia tälläkään kertaa. Talvista on ja lunta tulee jatkuvasti lisää. Tiet on tosi huonossa kunnossa, mutta nyt ei ole onneksi angstimieli, siispä säästytte avautumiselta. Siispä: kuulemiin!

Nti H