Kolmas kevääni Tartossa alkaa olla varsin hyvällä mallilla. Juuri nyt eletään sitä ihana ja kamalaa ajanjaksoa, kun suurin osa kontaktiopetuksesta on loppumassa ja pitäisi kasata itsensä eksamisessiä eli tenttikautta varten. Tämä kevät ei onneksi ole mitenkään mahdottoman rankka: tentit on saatu sovittua kalenteriin sopivan väljästi, eikä joukossa ole montaakaan paniikin arvoista eksamia. Kävin maanantaina tenttimässä virologian, ja ensi viikoksi pitäisi lukea parasitologiaa. Myöhemmin on tiedossa vielä keinosiemennystä, kliinis-laboratorista diagnostiikkaa, kirurgiaa ja epidemiologiaa. Työtä vaativia, mutta toisaalta myös mielenkiintoisia aineita. Jäljellä on kuusi tenttiä, ja tämänhetkisen suunnitelmani mukaan nelisen viikkoa aikaa niiden suorittamiseen. 

Tämä kevät on mennyt vauhdilla. Opintojen puolesta on ollut mukavan leppoisaa: kun joka viikolle ei ole ollut välitenttejä, on tuntunut siltä, että tässä on muutakin elämää opintojen ohella. Liikuntaa, neulomista, ainejärjestön hommia, ja olen myös lukenut ainakin kaksi pokkaria tässä kevään aikana! Melkoisen uskomatonta! Lukuvinkkinä täytyykin mainita norjalaisen Anne B. Ragden kirjoittaman trilogian kaksi ensimmäistä osaa: Berliininpoppelit ja Erakkoravut. Kolmaskin osa on jo myynnissä kovakantisena, pokkari tulee alkukesästä. Nämä ovat harvinaisen hyvää luettavaa! Herkullisia henkilöhahmoja ja loistavaa, mukavan soljuvaa tekstiä (muutamia karjatalouteen liittyviä pikkuvikoja lukuunottamatta).

Ylihuomenna vietän kolmatta vappuani täällä. Tarton vappu on aivan ainutlaatuinen. Alkukesän vihreyteen puhkeava kaupunki tietysti tarjoaa erinomaiset puitteet juhlalle, mutta ennen kaikkea tunnelma on mitä parhain. Juhlinta on hivenen sivistyneempää kuin Suomessa ja yhteishenki huipussaan. Suomalaisen osakunnan vieraaksi tulee muiden Tarton osakuntien jäseniä ja ohjelmaa riittää läpi yön.

Toki suomalaisiakin perinteitä pidetään yllä. Oman vuosikurssin kesken pidetään munkkikestit ja sään suosiessa mennään Toomemäelle piknikille. Aiempina vuosina on suosinut, saa nähdä, tuleeko tänä vuonna bikinikeli. Eilen oli jo lupaavat +17 astetta, eli kyllä se kesä sieltä tulee!

Tämä kuva on jo parisen viikkoa vanha, nyt on jo vihreämpää.

Näiden tunnelmien myötä siirryn tästä parasiittien ihmeelliseen maailmaan. Iloista vappua kaikille!