Koko syksyn vallalla ollut hyvä mieli ja rento olo ovat viime viikkoina haihtuneet kuin tuhka tuuleen. Tenttiä ja deadlinea pukkaa kalenterin täydeltä, ja siinä koulutöiden lomassa suoritan jemmaan klinikkapäiviä, jotka jäisivät muuten rästiin Norjan keikan jälkeen. Harjoittelujakso Oslossa kestää 12 viikkoa, ja koska oma koulu vaatii 14 viikkoa klinikka, täytyy puuttuvat päivät sumplia jotenkin järjestykseen. Lukumotivaatio on aika pahasti miinuksella, kun tenttien aiheet pyörivät lähinnä elintarvikehygieniassa ja -teknologiassa. Maanantain lihateknologian tentti oli kammottavan vaikea, enkä todellakaan odota tuloksia positiivisin mielin. Periaatteessa elintarviketuotantoon liittyvät asiat kiinnostavat, mutta ei liian yksityiskohtaisella tasolla. Kyllä kai noihin ehtisi paneutua sittenkin, jos hankkiutuisi alan töihin...

Alkusyksyn aktiivinen harrastaminen on yhtäkkiä vähentynyt minimiin. Koirien kanssa en ole ehtinyt agilityyn viikkokausiin, hyvä kun ehtinyt hoitaa pakolliset lenkitykset. Iltapuhteeksi on pako tarjoilla puruluita ja muuta ravitsemuksellista aktivointia, jotta saan lukurahaa. Onneksi kelit ovat sentään olleet enimmäkseen mukavat. Aina tilanteen salliessa, kerran-pari viikossa, olen hurauttanut metsäisempään ympäristöön juoksuttamaan koiria vapaana.

Vanha kamera hyytyi lopullisesti ja uusi oli hankittava pikapikaa. Kauan haaveilemani digijärkkäri jäi edelleen kaupan hyllyyn leveämmän leivän aikoja odottamaan. Siihen asti kameran virkaa toimittaa Canon PowerShot SX130. Kyllä kai kuvanlaadussa huomaa jo nyt eroa vanhaan pokkariin verrattuna. Säätöihin en ole vielä ehtinyt paneutua, ehkä sitten joululomalla - niin sanotulla sellaisella.

Vaikka opiskelu tuottaakin taas vaihteeksi aika lailla angstia ja ahdistusta, on jotain positiivista siinä tosiseikassa, että aikatauluni ovat kerrankin selvillä hyvän matkaa eteenpäin. Tiedän viikon tarkkuudella sijaintini ensi tammikuusta elokuuhun asti. Tällaista ihmettä en ole kokenut ainakaan viiteen vuoteen!

Kenties paras antistressori on kuitenkin tällä hetkellä se, että huomenna auton nokka kääntyy kohti pohjoista. Ensin Eläinlääkäripäivät Helsingissä, sitten vähän maakuntamatkailua mm. Rajattoman joulukonsertin, vanhojen ystävien ja työpaikan pikkujoulujen merkeissä. Ja kun tältä reissultani palaan, on edessä pikakeikka Osloon! Ryanair lentää Tallinnasta Osloon erittäin edullisesti, joten katsoin parhaaksi lähteä allekirjoittamaan vuokrasopimuksen ihan paikan päälle. Asiat siis järjestyvät ja hyvä niin.

Tukka putkella siis hiihdetään. Kompuroinnin varaa ei ole, jos aion saada hommat ojennukseen ajallaan. Mutta on sitä hullummistakin ajoista selvitty, ja kun syyslukukausi on paketissa, palaan koulunpenkille luentojen merkeissä seuraavan kerran vasta syyskuussa 2012. Melko kahelia!